Angiinasta voitto ilman lääkitystä?!

Ei pysty puhumaan, syömään tai hädin tuskin edes hengittämään. Suurin osa meistä tietää
mitä on angiina eli tämä pirullinen nielurisatulehdus, mikä nostaa nopeasti korkean kuumeen, turvottaa nielun joko toispuoleisesti tai pahimmassa tapauksessa kokonaan ja upottaa kantajansa syvälle sängynpohjalle uneksimaan terveemmästä huomisesta.

Kiitos antibioottien ja penisilliinin tämä streptokokin aiheuttama bakteeritulehdus on
helposti hoidettavissa kymmenen päivän antibioottikuurilla, joka alkaa puremaa bakteeriin jo ensimmäisen päivän aikana. Potilas tuntee olonsa ”better than ever” ja on supermiehen tavoin jalkeilla ja paiskimassa töitä, eikä pian muistakkaan koko bakteeria kun rykäisee viimeisenkin streptokokki basillin wc:n lavuaariin.. näin minulle kävi….mutta..

…meni muutama viikko antibioottikuurin loppumisen jälkeen ja kuin salama kirkkaalta taivaalta oli streptokokki löytänyt tiensä takaisin nieluuni palaten ärhäkkäämpänä kuin aikaisemmalla kerralla.

Mieleni valtasi ajatus, että tästäkö tämä nyt alkaa.. antibiootti-kierre, josta niin monet kerrat on varoiteltu, sillä lääkäreiden ihmetyksestä päätellen tämä kyseinen tulehdus ei olisi ollut edes mahdollista uusiutua näin nopeasti antibioottikuurin nauttimisen jälkeen, mutta
sehän se oli selvine oireineen ja korkeine tulehdusarvoineen.

Ihmisellä menee antibioottikuurin nauttimisen jälkeen n. 1- 2 vuotta siihen, että saa
korjattua oman puolustuksen eli nämä tuhoutuneet hyvät bakteerikannat ns. viattomat siviilit, jotka menehtyvät taistelussa pahaa streptokokkia vastaan. Helppoa matikkaa soveltamalla luku kasvaa pahimmassa tapauksessa 4 vuoteen jos nautitaan kaksi antibioottikuuria… 4 vuotta on pitkä aika ja entäs jos toinenkaan kuuri ei riitä vaan tapahtuu dejavu ja muutaman viikon päästä ollaan samassa tilanteessa ja vielä pienemmällä miehityksellä kun osa hyvistä bakteereista on taas saanut surmansa?

Onko siinä siis mitään järkeä!?!?

EI!

Hyvä ystäväni google kertoi erilaisista yrteistä ja tavoista hoitaa tulehtunutta kurkkua, kuumetta jne.. ja koulutukseni turvin otin riskin ja valitsin vaihtoehto B:n. Halusin ottaa selvää miten on toimittu ennen antibiootin keksimistä ja luonnollisia vaihtoehtoja suosien päätin aloittaa oman sotani bakteeria vastaan.

Angiinaa ei voi jättää hoitamatta ja sen hoidossa täytyy olla erittäin varovainen, sillä
tämä pirulainen streptokokki -bakteeri mieluiten vaeltaa keuhkojen sekä sydämen suuntaan aiheuttaen sydänlihastulehdusta tai keuhkokuumetta, joten asia on vakava!

Tässä siis esimerkki kaikille niille jotka ovat kiinnostuneita löytämään vaihtoehtoja perinteisen lääketieteen rinnalle ja pyrkivät mieluiten tappamaan bakteerit, mutta pitämäan oman vastustuskyvyn mahdollisimman korkealla. Hoito täytyy tehdä perin pohjin, ammattilaisen valvonnassa ja se kestää kauemmin kuin tervehtyminen antibioottikuuria aseena käyttäen.

Tässä lista yrteistä ja ravinneaine -lisistä mitä käytin:

– Golden seal root
– Valkosipuliuutekapseli
– Pitkävaikutteinen C-vitamiini
– 2 kpl erilaisia sinkki valmisteita
– Astragalus root
– Cats claw (kissansynsi)
– Turmeric root (kurkuma)
– D-vitamiini
– Auringonhattu-uute
– Propolis-uute
– Regulat
– 2kpl erilaisia hyvin vahvoja maitohappobakteereja
– Saccharomyces boulardii
– carotenoidi complex
– Banderol microbial defense
– 1kpl homeopaattisia valmisteita
– Seleeni 200mcg
– Kalaöljy omega-3
– Kurkun kurlaus: lähdevesi, celtic sea salt ja molkosan
– Ei kuumia keittoja, kuumia suihkuja eikä kuumaa teetä!
– Ruokavalio hoidon aikana: super food-smoothieita, luomusalaattia ja raakasuklaata
– Juomina: jäähdytetty pakuri-, tulsi- ja gaenostemmatee ja lähdevesi.

Kuumiin juomiin lisätty ennen jäähdytystä pakuriuutetta, nokkosuutetta tai aswagandha-uutetta

– propolis- ja carmolis-pastilleja

-Ja paaaaljon lepoa! Ei saa tehdä mitään mikä nostaa pulssia tai stressitasoa.

Hoitoni oli täysin omalla vastuullani. Hoidon aikana olin muuten perus terve, normaalipainoinen, yrttien käyttöön ei liittynyt muita huomiota vaativia asioita, enkä kärsinyt muista vitamiinivajeista hoidon aikana kuin magnesium, kalsium ja rauta.

Tervehtyminen alkoi pian yrttien käyttöönoton ja etenkin kurlauksen jälkeen. Muutaman päivän jälkeen vaaleat peitteet hävisivät ja kuume oli poissa. Neljän päivän jälkeen turvotus oli laskenut toiselta puolelta.

Viikon päästä hoidon aloittamisesta olin jo töissä ja terve!

Nyt joku varmasti miettii, että ohhoh olipa siinä lista, mutta muistutan että pitää tietää mitä yhdistellä ja millä tavalla. Ei yhteenkään sotaan lähetetä vain yhtä sotamiestä kivääri kourassa vaan koko armeija!

14 thoughts on “Angiinasta voitto ilman lääkitystä?!

 1. Hei

  Tuossa oli aika pitkä lista kaikkia eri yrttejä ja ravintoainelisiä. Miten sitä sitten tietää mitä yhdistellä ja kuinka paljon näitä eri ravintoaineita/yrttejä oikeasti täytyisi päivässä syödä/juoda, jotta paraneminen onnistuisi?

  1. Yrteillä ja vitamiineilla on yhteisvaikutuksia kuin myös vastavaikutuksia toistensa kanssa. Sen takia onkin tärkeää konsultoida aina omaa lääkäriä, ravitsemusterapeuttia tai ravintoterapeuttia asiasta. Oman kehon tunteminen on asia mihin kaikkien tulisi kiinnittää vielä enemmän huomiota, sillä tässäkin tilanteessa seurasin tilanteen kehittymistä ”silmä kovana”. Jos oireet olisivat pahentuneet äkillisesti olisin heti napannut antibiootin käyttöön.

   1. Hei, toimisikohan a streptokokin aiheuttamaan nielutulehdukseen (angiinaan) tällainen itsehoito:
    -auringonhattu uute
    -pakuri tee
    -propolis
    -D vitamiini, monivitamiinisuihke, b12, probiootit, enzymedica, healthforce c vitamiini, viherjauhe, omega 3, superfoodit, foolihappo, sinkki
    -sitruuna
    -valkosipuli raakana
    -kurkuman juuri, inkivääri, raakahunaja, ja mustapippuri juoma
    -teepuuöljy ja vesi kurlaus, suolakurlaus
    -lepo
    -puhdistettu vesi
    -ruokana kasvikset, marjat, siemenet, pähkinät (parapähkinä, manteli jne.), idut, versot, luonnollisesti gluteiinittomat viljat, kylmäpuristetut öljyt, yrtit jne.

    1. Moikka Anniina,
     Ensiksi kannattaa käydä lääkärissä selvittämässä tilanteen vakavuus. Listassasi on todella hyviä antitulehduksellisia yrttejä, immuniteettia nostattavia ruoka-aineita ja tietysti vitamiineja jne. Raakahunajan vaihtaisin laadukkaaseen manuka-hunajaan ja Health Forcen C-vitamiinin käyttäisin loppuun ja sen jälkeen vaihtaisin toiseen tuotteeseen (maltodekstriinin välttämiseksi). En käyttäisi B12-vitamiinia enkä foolihappoa (folaatti parempi muoto) ellei ole varmaa tietoa vajeesta. Pähkinät parapähkinää lukuunottamatta vaihtaisin kurpitsansiemeniin, hampunsiemeniin, pellavansiemeniin (PGE1 ja PGE3). Nämä seikat tuli näin aluksi mieleen 🙂 Maalaisjärkeä tulee käyttää hoidon suhteen 😉

  1. Se on kieltämättä se helpoin ja halvin tapa ainakin lyhyellä aikavälillä 😀

 2. No huh huh, mikä lista… Oisko jotain simppelimpää? Juu, vastutuskyky on tärkeä juttu ja siihen kannattaa laittaa myös rahaa, mutta esittelemäsi lista sisältää noin 20 ainetta joita ei varmasti löyty Pekka Perusinsinöörin keittiöstä, ja ne kun ostaa täräyttää kerralla niin rahaa uppoaa helposti 400-600 euroa plus erikoisruokavalio hoidon aikana noin 100 euroa. Ja miten yhdistellä eri aineita? Kerrotko siis vähän lisää? Ja mistä tiesit että kärsit magnesiumin, kalsiumin ja raudan puutteesta?

  1. Moikka Juha,
   Simppelimmästä en vielä tiedä, sillä sen jälkeen angiina ei ole onneksi vaivannut 😀
   Varmasti on helpompiakin keinoja, ettei tarvitse ihan koko arsenaalia laittaa poskeen, mutta koska riskit olivat suuret niin halusin pelata varman päälle ja tykittää pöpöä niin yrteillä kuin myös vitamiineillakin ja ulkoisella hoidolla. Raudan puute oli todettu lääkärin vastaanotolla labrojen kautta ja magnesiumin ja kalsiumin vajeet olivat tulleet esille muutaman eri vaihtoehtoisen tutkimuksen perusteella.

 3. Kakskytseittemän vuotta sitten oli angiinakierre.Ei auttanu kolme penisiliinikuuria, kurlasin sitten pullollisen viskiä, sen jälkeen ei oo enää vaivannu.

 4. heippa! ei oo ihan tuore ketju mutta googlailulla tuli vastaan. Kerroppas, jos toimii lapsen kanssa kutakuinkin samoin kun itse toimit ja lapsi on parissa päivässä kuumeeton ja terve niin tarvitseeko huolehtia taudin uusimisesta tai jälkitaudeista? entäs kävitkö itse testauttamassa onko strepto hävinnyt kehosta, olisiko tähän syytä? Kiitos jos ehdit vastailla!

  1. lekurissa käyty siis, mutta täällä ranskassa ei labroja viitsitä juuri ottaa eli oireiden perusteella totesi angiinan ja anto antibioottireseptin jota ei siis olla käytetty kun lekurin jälkeen päivässä jo oli selvästi toennut

   1. Moikka Elina, labrojen ottaminen selventäisi tilannetta ratkaisevasti. Itselläni oli sellainen tilanne viime talvena, että flunssa iski ja kurkussa oli selkeät katteet. Kävin lääkärillä ja hän otti nielunäytteen. Lääkäri määräsi jo etukäteen antibiootin (ennen nielunäytteen tulosten saamista) ja sanoi että antibiootin nauttiminen tulisi aloittaa heti, koska oli niin selkeät merkit angiinasta.
    Itselläni ei kuitenkaan ollut sellaista ”fiilistä/kehontuntemusta” että nyt olisi kyse angiinasta, sillä angiina tautina on niin tuttu juttu minulle ja sen tuoma viiltävä kipu kurkkuun. Päätin ottaa taas riskin ja odottaa tuloksia. Nielunäyte oli negatiivinen. En siis aloittanut antibioottia ja selvisin luonnollisimmilla keinoilla tälläkin kertaa.
    Uskoisin, että turhilta antibioottikuureilta voisi välttyä jos testit/näytteet otetaan heti ja sen kautta vahvistetaan mistä oireista on kyse ennenkuin määrätään lääkettä. Lasten kanssa ei valitettavasti voi pelata samanlaisella ”fiiliksellä” eikä lapsen elimistö kestä ollenkaan tuollaisia määriä yrttejä! Minun henkilökohtainen ehdotukseni olisi ottaa näytteet/ testit siellä Ranskassa ja tehdä mitä lääkäri sanoo. Aikuisena omalla vastuulla ja hyvän kehontuntemuksen (ja tiedon) turvin voi välillä toimia oman pään mukaan, mutta lasten kanssa toimisin 100% varmuudella enkä ottaisi pienintäkään riskiä 🙂 Itselläni angiinaa ei ole ollut blogin kirjoittamisen (v. 2012) jälkeen.

  2. Niin ne jälkitaudit, jatkuva hermosärky vie työkyvyttömäksi ja tulee potilaalle maksamaan vuodessa useita tonneja koska ei ole Kelan korvattavissa.

 5. Kylla Angiina, Nielutulehdus pitää poistaa antibiooteilla. sE JÄÄ ELIMISTÖÖN JA ELÄÄ SIELLÄ PIENENÄ TULEHDUKSENA, JOKA JOSKUS VÄSYTTÄÄ, SILLOIN KUN EI OLE MIELENKIINTOISTA TEHTÄVÄÄ JA aiheuttaa myös nukkumisvaikeuksia joka lisää kaikkea pahaa.
  Parille työkaverille kävi hassusti kun olivat niiden vastustajia. Molemmilal lähes 2 v 37,3 ylälämpö jo iltapäivällä ja 37,4 illalla.
  Sitten oli myös pieniä kuumeiluja ja molemmilel kehittyi haimasyöpä. 8 ja 12 v kuluttua kuolivat tuolivat toivottoman leikkauksen jälkeen kivuliaasti 4-8 kk kuluessa. Olivat kuollessaan 36 ja 45 v ikäiset 2 ja 3 lapsen äitejä.

  Tunnen useita jotka -70-80- ja 90 luvulla säyvät penisilliinikuurin joka vuosi, olivat korkrita johtajia joilla ei varaa sairastua. heidän eläkeajan laakityksestä en tiedä, mutta elivät kaikki yli 90v aktiivisena ja virkeänä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.