Uunissa paahdetut kikherneet

Kikherneet ovat maittavaa ruokaa koko perheelle. Ne voi maustaa oman maun mukaan ja ne sopivat loistavasti mm. salaatin lisukkeeksi, pyöryköiksi, leivän päälle hummuksena tai niitä voi napostella vaikka leffaherkkuna.

Kikherneistä saa monipuolisesti erilaisia ravintoaineita mm. kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, rautaa, sinkkiä, mangaania, seleeniä ja folaattia.

Kikherneet pitävät olon kylläisenä pitkään ja tasapainoittavat verensokeria, sillä ne sisältävät proteiinia (20g/100g) ja kuituja (12g/100g). Kikherneet eivät välttämättä sovi herkkävatsaisille niiden sisältämien oligosakkaridien vuoksi, jotka saattavat aiheuttaa epämiellyttävää turvotuksen tunnetta.

Kuivat kikherneet tulee liottaa hyvin vedessä 10-12h ja sen jälkeen huuhdella ja keittää raikkaassa vedessä n.1h ajan. Alla oleva mausteinen resepti sopii hyvin naposteluun tai salaatin lisukkeeksi. Mausteita sekoitan aika kepeellä kädellä, sillä olen huomannut kikherneiden mausteisuuden laimenevan aika paljon, kun ne sekoitetaan salaatin joukkoon.

Tarvitset:
Valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä (240g kuivapaino tai 1 purkillinen)
2rkl oliiviöljyä
1/2-1tl chilihiutaleita
1tl juustokuminaa
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen kookossokeria
1tl valkosipuli- tai villivalkosipulijauhetta
1tl tulista currya
1tl tulista paprikajauhetta
1/2-1tl savuchiliä

Sekoita mausteet huhmareessa tai erillisessä kipossa ja sekoita kikherneiden kanssa. Levitä uunipellille ja paahda 175 asteessa 45min. Lisää savuchili vasta paahtamisen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.