Dipl. ravinto- ja fytoterapeutti Mariel Mettälä

Tähän mennessä suorittamani opinnot » 

Nimeni on Mariel ja työskentelen ravinto- ja fytoterapeuttina Helsingissä Kampin Ruohonjuuressa (Ruohonjuuri). Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut ruoasta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, mutta olen myös luonteeltani nautiskelija; terveellisen elämän tulee näyttää, maistua ja tuntua hyvältä!

Koulutukseni olen saanut Terveysopisto Saluksesta (Terveysopisto Salus) ja konsultointeja olen tehnyt vuodesta 2011. Olen huikean innoissani siitä, miten paljon ruokavaliolla pystytään vaikuttamaan omaan hyvinvointiin, sairauksien ennaltaehkäisyyn ja jokapäiväiseen olotilaan.  Asiakkailleni suunnittelen aina yksilökohtaiset ohjeet ja otan myös muut elämän osa-alueet huomioon. Käytän työni tukena Nordic Labsin (Nordic Labs) laboratoriotestejä.

Olen myös kiinnostunut nostamaan yleistä tietoisuutta ruoan vaikutuksista ja kertomaan omista oivalluksistani blogini kautta. Vapaa-ajallani teen myös hyväntekeväisyystyötä kokki Jamie Oliverin Food Revolution Helsingin edustajana (Food Revolution) , minkä kautta erilaiset projektit ovat todella avanneet silmäni esim. lasten ruokavalion ja kouluruoan suhteen. Olen myös Suomen Ravintoterapiayhdistys ry:n (Suomen ravintoterapiayhdistys ry) jäsen ja tietoni löytyvät myös Luonnonlääketieteen keskusliitto LKL ry:n terapeuttirekisteristä (LKL terapeuttirekisteri).

Nykypäivään ankkuroituneet ongelmat kuten ylipaino, kohonnut verenpaine, kohonnut verensokeri, insuliiniresistenssi, kohonneet veren rasva-arvot, erityisesti triglyseridit, matala HDL-kolesteroli, erilaiset imeytymishäiriöt, alipaino, allergiat, vastustuskyvyn heikentyminen, suoliston sairaudet, stressitilat jne., ovat lisääntymässä huikealla vauhdilla yhä nuoremmilla. Ruokavaliolla on huikean suuri vaikutus ennaltaehkäisyssä kuin myös itse paranemisprosessissa.

Omat ”ahaa elämykseni” koin jo nuorena kun lääkäri totesi kilpirauhasen vajaatoiminnan, vakavia hormonaalisia häiriöitä sekä IMG_4868pitkään jatkuneesta anemiasta koituneen hapetusstressin yms., jotka vaikuttivat radikaalisti jokapäiväiseen elämääni. Jokaisen niistä paransin ruokavalion avulla ja näistä kokemuksista ja asiakastapauksista viisaampana väitänkin, ettei ole mitään tautia tai vaivaa mihin ei kyettäisi oikeanlaisella ravinnolla vaikuttamaan positiivisesti.

Pienilläkin muutoksilla voi saada paljon aikaan, joten yksinkertaisuudessaan on kyse vain siitä kuinka energiseksi ja terveeksi haluat itsesi tuntea ja mitä olet valmis sen eteen tekemään. Autan enemmän kuin mielelläni kaikenlaisissa ruokavalio-ongelmissa. Pyrinkin työssäni auttamaan ihmisiä ainutlaatuisina yksilöinä ja juuri asiakkaan omille tarpeilleen sopivimmilla tavoilla ja annan kaiken tietoni ja taitoni sekä käytännön niksit terveellisen elämän helppoon toteutukseen 110 prosenttisesti.

Toimin yhteistyössä lääkäreiden kanssa.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>