Dipl. ravinto- ja fytoterapeutti Mariel Mettälä

Tähän mennessä suorittamani opinnot » 

Nimeni on Mariel ja olen työskennellyt ravinto- ja fytoterapeuttina Helsingissä Kampin Ruohonjuuressa (Ruohonjuuri). Asiakaskonsultointeja, ryhmävalmennusta ja luentoja olen tehnyt vuodesta 2011. Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut ruoasta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, mutta olen myös luonteeltani nautiskelija; terveellisen elämän tulee näyttää, maistua ja tuntua hyvältä!

Koulutukseni olen saanut Terveysopisto Saluksesta (Terveysopisto Salus). Olen huikean innoissani siitä, miten paljon ruokavaliolla pystytään vaikuttamaan omaan hyvinvointiin, sairauksien ennaltaehkäisyyn ja jokapäiväiseen olotilaan. On tärkeää huomioida elämän kaikki osa-alueet sekä ihmisten yksilökohtaisuus. Työni tukena olen käyttänyt Nordic Labsin (Nordic Labs) laboratoriotestejä.

Olen kiinnostunut nostamaan yleistä tietoisuutta ruoan vaikutuksista (treenaakotona.com) ja kertomaan omista oivalluksistani blogini kautta. Vapaa-ajallani teen myös hyväntekeväisyystyötä kokki Jamie Oliverin Food Revolution Helsingin edustajana (Food Revolution) , minkä kautta erilaiset projektit ovat todella avanneet silmäni esim. lasten ruokavalion ja kouluruoan suhteen.

Nykypäivään ankkuroituneet ongelmat kuten ylipaino, kohonnut verenpaine, kohonnut verensokeri, insuliiniresistenssi, kohonneet veren rasva-arvot, erityisesti triglyseridit, matala HDL-kolesteroli, erilaiset imeytymishäiriöt, alipaino, allergiat, vastustuskyvyn heikentyminen, suoliston sairaudet, stressitilat jne., ovat lisääntymässä huikealla vauhdilla yhä nuoremmilla. Ruokavaliolla on huikean suuri vaikutus ennaltaehkäisyssä kuin myös itse paranemisprosessissa.

Omat ”ahaa elämykseni” koin jo nuorena kun lääkäri totesi kilpirauhasen vajaatoiminnan, vakavia hormonaalisia häiriöitä sekä IMG_4868pitkään jatkuneesta anemiasta koituneen hapetusstressin yms., jotka vaikuttivat radikaalisti jokapäiväiseen elämääni. Jokaisen niistä paransin ruokavalion avulla ja näistä kokemuksista ja asiakastapauksista viisaampana väitänkin, ettei ole mitään tautia tai vaivaa mihin ei kyettäisi oikeanlaisella ravinnolla vaikuttamaan positiivisesti.

Pienilläkin muutoksilla voi saada paljon aikaan, joten yksinkertaisuudessaan on kyse vain siitä kuinka energiseksi ja terveeksi haluat itsesi tuntea. Mitä olet valmis sen eteen tekemään ja osaatko soveltaa tietoa omaan elämääsi. Toivon että sivuiltani löydät mielenkiintoista luettavaa ja ehkä saatat kokea jopa muutaman ahaa- elämyksen itsekkin.

Lähetä minulle viestiä: ravintoterapeutti@gmail.com