Tattari- ja kvinoarieska

Rauhallisena aamuna on ihanaa nauttia itsetehtyä uunilämmintä leipää. Rieskoja on todella helppoa ja mukava valmistaa, ne maistuvat hyviltä ja ne valmistuvatkin nopeasti. Olen kokeillut sekä tattari- ja kvinoajauhoilla ja molemmat toimivat hyvin. Välillä olen sekoittanut taikinaan erilaisia mausteita esim. oreganoa ja juustokuminaa tai nokkosjauhetta.

Tarvitset (kaksi rieskaa):IMG_4788
6dl tattarihiutaleita tai -jauhoja tai kvinoajauhoja
1tl suolaa
n.2dl vettä
60g voita

Sekoita ainekset keskenään. Tekstuurin tulisi olla muovailtavaa mutta ei liian tahmaista. Jaa taikina kahtia. Taputtele taikinat kahdelle voidellulle leivinpaperille pyöreiksi rieskoiksi, käytä apuna jauhoa. Jaa rieskat sektoreihin veitsellä ja pistele haarukalla reikiä. Paista 10-15min 250 asteisessa uunissa. Nauti heti lämpimänä.

Tämä ohje on gluteeniton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.