Spelt-limppu
SPELT-LIMPPU RUISJUURESTA
7,5dl piimää
1dl juurta
1dl vaahterasiirappia
1rkl suolaa
1,5tl fenkolia
1,5tl anista
0,5tl pomeranssinkuorta
n.10dl ruisjauhoja
n.10dl speltjauhoja
voiteluun:
1/4dl vaahterasiirappia ja 1/4 vettä
1.Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi kattilassa. Lisää joukkoon juuri, lisää kaikki mausteet (käytä huhmaretta jos mahdollista).
2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Anna kohota.
3. Leivo taikinasta kaksi limppua hyvin jauhotetulla (puu)alustalla. Paista uunin alatasossa 200 asteessa n. 45min.
4. Voitele paistamisen loppupuolella limput siirappi-vesi sekoituksella ja toisen kerran heti kun limput otat uunista.