Sipulikeitto

Sipulikeitto
Sipulikeitto
Sipulikeitto

500g sipulia (kuori ja leikkaa puolikkaiksi)

2-4 valkosipulinkynttä
4rkl öljyä
1tl suolaa
1/4tl sokeria
3rkl luomu maissijauhoa
1,5L kiehuvaa kasvislientä tai vettä
2dl valkoviiniä
suolaa
jauhettua mustapippuria

 

 

Kuullota sipulit öljyssä. Laita kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 15min.

Lisää lämpöä ja mausta sipulit suolalla sekä sokerilla. Keitä 30-40min usein sekoittaen, kunnes sipulit ovat saaneet tasaisen, syvän kullanruskean värin.

Sirota jauhot kattilaan ja sekoittele 3minuuttia. Ota kattila pois lämmöltä. Sekoita kiehuva liemi sipuliseokseen. Lisää viini ja mausteet. Keitä hiljaa kansi raollaan 30-40min. Tarkista maku.

Tavallista ruokavaliota noudattavat voivat lisätä keittoon gurmeeta lisäämällä keiton pinnalle parmesan-juustoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.