Raaka hirssipuuro

Outi Rinteen kirjoittama kirja ”Raakaruoka-aika!” ei ole uunituore teos, mutta sisältö ei ole vanhentunut lainkaan.

Kirjasta löytyy laidasta laitaan reseptejä raakaruoasta kiinnostuneille ja tässä todella mainio aamupuuro resepti, jota kokeilin kirjan ohjeilla. Tästä innostuin sen takia, etten ole ollut aiemmin reipas hirssin käyttäjä, mutta tämä resepti sai aikaan ison muutoksen! Hirssin maku on ollut itselle vähän haasteellinen, mutta tähän reseptiin se sopii kuin nenä päähän. Ohjeessa on käytetty kokonaista hirssiä, mutta käytin itse hiutaleita ja silläkin toimi todella hyvin. Ohje kulkee kirjassa nimellä ”Lemon pie – puuro” ja se todella maistuu siltä! 😀

Raaka hirssipuuro (1 annos)

Tämä tulee valmistaa edellisenä iltana, jotta se on aamulla valmista nautittavaksi.

1dl hirssisiutaleita tai kokonaista hirssiä

5 kuivattua aprikoosia (käytin luomu Urtekram aprikoosia)

2rkl cashewpähkinöitä (esim. luomu Aduki)

1 1/2 dl vettä

1tl raastettua luomusitruunan kuorta

Valmiin puuron päälle: tuoreita tai pakaste mansikoita

(hunajaa jos haluaa makeutusta)

 

Huuhtele hirssi ja laita kippoon likoamaan runsaaseen veteen. Lisää cashewpähkinät likoamaan. Ota toinen kippo ja laita sinne aprikoosit ja lisää niiden joukkoon 1 1/2dl vettä.

Liota yön yli.

Siivilöi hirssi ja pähkinät sekä huuhtele ne. Laita blenderiin hirssi, pähkinät sekä aprikoosit liotusveden kera. Raasta joukkoon pikkuisen sitruunan kuorta ja sekoita täydellä teholla samettiseksi puuroksi. Kaada tarjoilukulhoon ja siivuta esim. tuoreita mansikoita päälle. Jos haluat vielä makeampaa niin lisää vielä tilkka hunajaa joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.