Omenapiirakka

Tässä tulee piirakkaohje, joka on aivan mielettömän hyvä! Kokeilin tätä aikaisemmin niin, että käytin piirakkaohjeessa raparperia ja nyt syksyn tullen vaihdoin raparperit omeniin. Molemmat versiot toimivat todella hyvin!

omppupiirakka 2.0OMENAPIIRAKKA:

8dl vehnäjauhoja

3dl intiaanisokeria

2tl leivinjauhetta

2tl soodaa

2tl vaniljasokeria

250g voita

Pohjataikina: 2/3 muruseosta, 2dl kermaa, 1 kananmuna

Täyte: 1L omenia, 500g rahkaa, 2dl intiaanisokeria, 2 munaa, 3tl vaniljasokeria, runsaasti kanelia.

Pinnalle: 1/3 muruseosta

Ohje: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi. Jaa seos kahteen kulhoon. Pohjataikinaan tulee 2/3 osaa muruseoksesta. Lisää siihen kerma ja muna. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut omenan palat. Sekoita rahka, sokerit, kaneli ja munat. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista omenapiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa lisukkeeksi vaniljakastiketta tai jäätelöä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.