Omenapiirakka
Tässä tulee piirakkaohje, joka on aivan mielettömän hyvä! Kokeilin tätä aikaisemmin niin, että käytin piirakkaohjeessa raparperia ja nyt syksyn tullen vaihdoin raparperit omeniin. Molemmat versiot toimivat todella hyvin!
8dl vehnäjauhoja
3dl intiaanisokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
250g voita
Pohjataikina: 2/3 muruseosta, 2dl kermaa, 1 kananmuna
Täyte: 1L omenia, 500g rahkaa, 2dl intiaanisokeria, 2 munaa, 3tl vaniljasokeria, runsaasti kanelia.
Pinnalle: 1/3 muruseosta
Ohje: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi. Jaa seos kahteen kulhoon. Pohjataikinaan tulee 2/3 osaa muruseoksesta. Lisää siihen kerma ja muna. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut omenan palat. Sekoita rahka, sokerit, kaneli ja munat. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista omenapiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa lisukkeeksi vaniljakastiketta tai jäätelöä. <3