Närästys

Studio 55 -ohjelmassa puhuttiin maanantaina närästyksestä.

Tässä myös muutamia vinkkejä joista saattaisi olla apua..

Närästyksen aiheuttaja kannattaa tutkituttaa ja poissulkea refluksitaudin mahdollisuus jos oireet ovat kestäneet kauan. Tässä tilanteessa on hyvä hakeutua hoitoon mahdollisimman pian. Närästyoireiden taustalla voi olla myös mm. helikobakteeri, keliakia, suolistotulehdus tai stressi.

Ajoittaiseen närästykseen on monia itsehoitokeinoja. Ylimääräisiä kiloja kannattaa karistella pois jos ylipaino vaivaa. Tietyt ruoka-aineet saattava pahentaa oireita ja altistaa närästykselle: happamat mehut, ruisleipä, valkojauhotuotteet, sokeri, kahvi, alkoholi, sitrushedelmät, rasvaiset ruoat, rasvaiset maitotaloustuotteet, punainen liha ja tärkkelyspitoiset ruoka-aineet.

Närästyksen syynä voi olla liiallinen vatsahappojen eritys jos närästysoireet helpottavat ruokailun jälkeen. Närästys voi johtua myös vatsahappojen puutteesta jos ruokailu pahentaa närästysoireita. Itsehoito määräytyy vatsahappojen erityksen perusteella.

On hyvä huomioida myös ateria-ajat. On hyvä syödä illan viimeinen ateria n.2-3h ennen Hübner Silicea Vatsa-suolistogeeli 500 mlnukkumaanmenoa. Yölliseen närästykseen voi myös kokeilla sängyn päänpuoleisen päädyn nostamista. Oireet saattavat helpottaa ja saisit nukuttua paremmin.

BIOMED-piigeeliTukituotteeksi suosittelen ehdottomasti piigeeliä (Biomed/Hubner), aloe veraa, kaalimehua sekä Vogelin Molkosania. Elimistön emäksisyyttä on hyvä tukea esim. viherjauheilla ja emäsvoittoisella ruokavaliolla. Käytä aluksi helposti sulavaa ruokaa (soseuta, muussaa, höyrytä, raasta). Pähkinät ja siemenet on hyvä liottaa yön yli, jotta sulavat helpommin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.