Makumatkailua: Viro

Tallinna….oijjooiih.. se on kyllä hinta-laatusuhteeltaan paikka, missä kannattaa välillä käydä joulukuusiitseänsä vähän hemmottelemassa. Rakastan ruokaa, rakastan kokkailla, rakastan sitä, että terveellisestä ruoasta tulee niin hyvä fiilis ja vaikka matkoilla saattaisi tulla vähän nautiskeltua viiniä ruoan kanssa ja herkuteltua niin se ei haittaa mitään! Päinvastoin! On tärkeää, ettei ruoasta tule ehdotonta uskontoa. Makunautintoja tulee olla ja ruoasta saa nauttia arkena ja juhlana<3

Kävin Tallinnassa pienellä hemmottelulomalla ja tottakai joulun aikaan kun kaupunki on mielestäni tunnelmallisin, vaikka tänä jouluna lunta ei ollutkaan luomassa erityistä joulufiilistä. Suosittelen lämmöllä yöpymään Swisshotel Tallinn -hotellissa, mitä korkeammalla sen parempi <3 Ihan huippu hotelli, mahtava aamupala ja loistava palvelu..ja tietenkin kylpylä! Vanha kaupunki on kävelymatkan päässä kuin myös satama.

tallinnan pikkukauppaTallinnassa olisi ollut vaikka mitä kivaa ostettavaa, mutta erityisesti etsin uusia tuulia ruokaan liittyen. Löysin pikkukaupan Vanalinna ökopood ihan vanhan kaupungin laidalta, jossa myytiin paljon erilaisia luomu ja superfood juttuja, lisäravinteita ja kosmetiikkaa. Sain mutustella myyjän tekemää salaattia, joka koostui idätetystä tattarista, hampunsiemenöljystä ja spirulinajauheesta. Salaattiin oli lisätty vielä ripaus suolaa ja sitruunaa ja vaikka ainekset kuulostavat aika villiltä, niin hitsi että oli ihan mielettömän hyvää! Matkan jälkeen olen yrittänyt idättää tattaria, jotta saisin tehtyä samanlaista salaattia, mutta toistaiseksi en ole vielä onnistunut. Idätettyä tattaria en ole myöskään löytänyt vielä kaupoista valmiina, joten kokeilkaa ihmeessä jos saatte idätyksen toimimaan.

Erilaisia ruokapaikkoja löytyy pilvin pimein, mutta eräs paikka jota on suositeltu ja sanottu tekevän lihansyöjistä umpivegaaneja on Vegan Restoran V. Huonoksi onnekseni en saanut varmixattua pöytää, joten ravintolaan kannattaa vahvistaa pääsy hyvissä ajoin etukäteen.

Toisaalta suunnitelmien muutos ei haitannut, sillä finedining ravintola Mix tarjosi aivan täydellisen illallisen. Usean ruokalajin menu (Chefs menu) mätsäävillä viineillä ei kustantanut kahdelta edes 100e! Ruoka oli todella hyvää, laadukkaat viinit sopivat täydellisesti ja palvelu oli todella lämminhenkistä. Ja ei.. nälkä ei jäänyt tämän illallisen jälkeen 😀

Aivan varmasti palaan vielä makumatkailemaan Tallinnaan <3

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.