Kaverille kans!

 Jossain vaiheessa opintojani huomasin oman ruokavalioni olevan suht kohdallaan, mutta sitten jysähti kysymys mieleeni.. mitenkäs eläinten ruokavalio?! Näin ”sattumalta” tv:stä dokumentin siitä, miten lemmikkieläintenruoka on monesti terveellisempää ja ravintoainerikkaampaa kuin mitä jotkin marketeista löytyvät lastenruuat ovat ja tästä viisastuneena ajattelin että koirani on varmaan saanut ihan suhteellisen täyspainoista sapuskaa.

Ajattelin silti tehdä parannuksen ja ostin ..jippii.. luomukuivaruokaa, joka meni juuri ja juuri alas nirsoimmasta päästä olevalle koirakaverilleni. Jonkin ajan kuluttua koirani ”Laran” tassut muuttuivat väriltään punertaviksi ja hän alkoi nuolemaan tassuja ja vatsaansa oikein urakalla. Ihmettelin, vein lääkärille ja he totesivat että koiraani kiusaa hiiva.. ja mistäs muustakaan tämä tuli kuin näistä kyseisistä luomunappuloista. Luomussahan ei mitään vikaa ollut, mutta ainesosaluottelosta ilmeni nappuloiden olevan suureksi osaksi täynnä viljaa!!!!

MIKSI!?  barf2

Kyllähän sitä vehnää tungetaan joka puolelle valitettavasti, mutta jotenkin oletin ettei koiranruuissa sitä ainakaan tuollaista määrää olisi, sillä jos ihan maalaisjärjellä ajattelee niin tuskinpa koirat vapaina heti ensimmäisenä viljapelloille menisivät… joten tästä tyrmistyneenä heitin luomunappulat kunnon kaarella roskikseen ja aloin metsästämään sellaista koiranruokaa, joka olisi mahdollisimman puhdasta. Viljattoman ruuan löytäminen oli yllättävän hankalaa mutta onneksi ”etsivä löytää..” sillä nyt 4-vuotias Coton de tulear tyttönen nauttii hyvällä ruokahalulla Mush Barf -raakaruokaa, eikä hiivasta enää tietoakaan!

Lisää tietoa barffauksesta: http://www.mushbarf.com/fi

 

herkut

HERKUT..

Arkiruuan lisäksi ajattelin laittaa koiranherkutkin uusiksi! Kokeilin tehdä itse ensimmäistä kertaa elämässäni viljattomia herkkuja, joissa olisi kuitenkin vähän lisäboostia ja ravinnerikkautta. Tuloksena sain  pieniä jauhelihapalloja, joihin sekoitin mm. vehnänorasta, valkosipulia, nokkosta, persiljaa, kananmunaa ja hitusen juustoa. Kyllä meni kaupaksi ja koirakin oppi monta uutta temppua 😀

Näin aloittelijana en oikein tiedä, mitä kaikkea koiranherkkuihin voisi laittaa, mutta ilmeisesti oluthiivahiutaleet olisivat myös hyvä lisä herkkuihin ja koiranruokiin. Sieltä saisi hyvät annoksen B-ryhmän vitamiineja ja tietysti voisi kokeilla rouhittuja siemeniä myös!

Dog mix

LISÄRAVINTEET..

Koska en halua ottaa selvää, pysyykö koirani immuniteetti tarpeeksi korkealla ilman vitskuja, niin sekoitan ruokaan pienen määrän Life Extensionin Dog Mixiä. Ihan huippu monivitamiinijauhe!!! Riittoisa, edukas (varsinkin jos tilaa ulkomailta) ja näyttää toimivan! Koirakaan ei onneksi vierasta makua..ainakaan paljoa 🙂

Toinen tuote mitä tulee lisättyä koiranruokaan on ehdottomasti probiootit!Probiootit

 Jarrow Formulas ”Pet Dophilus” on myös jauhemuotoinen koirille ja kissoille suunnattu maitohappo-bakteerivalmiste. Herkkävatsaisille eläinystäville tämänkaltainen tuote voi olla todella hyödyksi! Nämä kaksi tuotetta ovat olleet ainoat jotka otin käyttöön muutamia vuosia sitten kun koirani sairasti flunssan joka on tällä hetkellä se ainoa flunssa koko koirakaverini historiassa!

Valitettavasti näitä tuotteita ei  Suomen markkinoilla ole ollut näkyvissä, paitsi Dog Mixiä, joten niitä joutuu sitten esim. iherbin kautta tilaamaan.

Suosittelen kyllä lämpimästi <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.