Iki-ihana pekaanipiirakka

Reseptiin inspiksen sain Nigellan sivuilta: Nigellan pekaanipiirakka Nigellan reseptissä on käytetty pähkinäsekoitusta, mikä on myös tosi hyvä versio. Olen kokeillut reseptiä pekaanipähkinöillä ja pähkinäsekoituksella enkä osaa oikein sanoa kumpi olisi parempi. Molemmat ovat aivan ihania 😀 Reseptistä vähensin hiukan sokerin määrää ja se sopi omaan makuun paremmin, mutta tässä teille ihan perusversio.

12 palaa

225g speltjauhojaIMG_4681

1/2tl merisuolaa

125g kasviöljyä (esim. oliiviöljyä)

60ml punaista maitoa

150g siirappia tai hunajaa

100g voita

200g kookossokeria

1tl vaniljauutetta

350g pekaanipähkinöitä tai pähkinäsekoitusta

3 munaa

Tarjoile aidon vaniljajäätelön kanssa (esim. kolmen kaverin jäätelö).

 

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja sekoita kulhossa jauhot, suola, öljy ja maito taikinaksi.
  2. Ota piirakkavuoka esille, (voitelin vuoan varmuuden vuoksi voilla) ja painele taikina ohueksi reunoja myöten. Laita vuoka pakkaseen.
  3. Sulata siirappi, voi ja kookossokeri matalalla lämmöllä pienessä kattilassa.
  4. Lisää vanilja, sekoita hyvin ja ota kattila hellalta pois, anna seistä n.10min.
  5. Ota vuoka pois pakkasesta ja ripottele pähkinät vuokaan.
  6. Sekoita munat hieman jäähtyneeseen siirappisekoitukseen kunnes seos näyttää karamellimaiselta ja kaada seos vuokaan pähkinöiden päälle.
  7. Paista uunissa n. 40 min.
  8. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.