Iki-ihana pekaanipiirakka
Reseptiin inspiksen sain Nigellan sivuilta: Nigellan pekaanipiirakka Nigellan reseptissä on käytetty pähkinäsekoitusta, mikä on myös tosi hyvä versio. Olen kokeillut reseptiä pekaanipähkinöillä ja pähkinäsekoituksella enkä osaa oikein sanoa kumpi olisi parempi. Molemmat ovat aivan ihania 😀 Reseptistä vähensin hiukan sokerin määrää ja se sopi omaan makuun paremmin, mutta tässä teille ihan perusversio.
12 palaa
1/2tl merisuolaa
125g kasviöljyä (esim. oliiviöljyä)
60ml punaista maitoa
150g siirappia tai hunajaa
100g voita
200g kookossokeria
1tl vaniljauutetta
350g pekaanipähkinöitä tai pähkinäsekoitusta
3 munaa
Tarjoile aidon vaniljajäätelön kanssa (esim. kolmen kaverin jäätelö).
Tee näin:
- Lämmitä uuni 180 asteeseen ja sekoita kulhossa jauhot, suola, öljy ja maito taikinaksi.
- Ota piirakkavuoka esille, (voitelin vuoan varmuuden vuoksi voilla) ja painele taikina ohueksi reunoja myöten. Laita vuoka pakkaseen.
- Sulata siirappi, voi ja kookossokeri matalalla lämmöllä pienessä kattilassa.
- Lisää vanilja, sekoita hyvin ja ota kattila hellalta pois, anna seistä n.10min.
- Ota vuoka pois pakkasesta ja ripottele pähkinät vuokaan.
- Sekoita munat hieman jäähtyneeseen siirappisekoitukseen kunnes seos näyttää karamellimaiselta ja kaada seos vuokaan pähkinöiden päälle.
- Paista uunissa n. 40 min.
- Tarjoile vaniljajäätelön kera.