Idättäminen: alfalfa

Keväisin tulee aina mystinen hinku alkaa idättämään ja kasvattamaan yrttejä. AGermline alfalfaikaisemmin olen idättänyt parsakaalin siemeniä ja joitakin kuukausia sitten yritin idättää tattaria, mutta huonolla menestyksellä. En ole kummoinenkaan viherpeukalo, joten ajattelin aloittaa tänä keväänä helpoimmasta eli alfalfan siemenistä.

Alfalfa eli sinimailanen on todella helppo idättää. Se sopii idättämisen untuvikoille ja riittää, että vaan muistaa antaa siemenille vettä. Itselläni on parikin erilaista idättämiseen tarkoitettua astiaa. Yksittäinen lasipurkki ja kolmikerroksinen idättämisastia. Yksittäinen lasipurkki sopii hyvin jos määrällisesti tekee vain yhdelle hengelle. Kolmikerroksinen idättämisastia on vähän isompien määrien idättämiselle. Mielestäni se on helpoin käyttää ja on hyvä saada valita käyttääkö vain yhtä tasoa vai laittaako useaa eri lajiketta eri tasoille.

Alfalfan idättäminen:alfalfa siemenet

  1. Laita siemenet (1-2rkl) likoamaan kylmään veteen 6-8 tunniksi.
  2. Huuhtele siemenet ja levitä ohut kerros siemeniä idättämisastian tasolle.
  3. Huuhtele siemeniä 2-3 kertaa päivässä 5-6 päivää.
  4. Laita idut astiaan, jonka täytät puhtaalla kylmällä vedellä ja poista yksittäiset rusehtavat kovat kuoret.
  5. Huuhtele vielä kerran ja laita lasipurkkiin jääkaappiin.
  6. Idut ovat valmiita nautittavaksi.

IMG_4580

Alfalfan terveyshyödyt: Alfalfa sisältää A, B, C, K-vitamiineja, kalsiumia, kaliumia, fosforia.

 

itu-pastasalaattiUsein käytän ituja salaattina. Tavallisen pasta-aterian voi tuunata ravintoainerikkaammaksi niin että vaihtaa vehnäpastan linssi- tai papupastaan, tekee itse tuoreista luomutomaateista ja yrteistä itse mausteisen kastikkeen, tavallisen lehmänmaitojuuston sijaan vuohenjuustoa makua ja täyteläisyyttä antamaan ja kunnon annos tuoreita ituja salaatiksi rikastuttamaan annoksen ravintoarvoja <3 Aaaaawww… niin hyvää! Ei voi enää sanoa etteikö pasta-ateria olisi terveellinen 😀 😀 😀 Ainiin ja oliivit bongasin Helsingistä Hakaniemen hallista. Siellä myytiin luomulaatuisia oliiveja pientilalta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.