I LOVE ME 2013 -MESSUT

 

I LOVE ME 2013 -MESSUT

Taas niin ihanat I LOVE ME -messut ovat tältä vuodelta valitettavasti takanapäin.

Tämän vuoden terveysmessut olivat täynnä kaikenlaista ihmeteltävää ja löysinkin sieltä muutaman huikean löydön..

 

Tulsin siemenet (Big Tree Farms), joihin en ole aikaisemmin Suomen markkinoilla törmännyt..

tulsin siemenet

 

-Tulsi,  (toiselta nimeltään) ”pyhä basilika” on suosittu ja kunnioitettu Intialaisten lasten lääkkeissäkin käytetty rohto. Sitä on käytetty Ayurvedisessa lääkinnässä jo tuhansia vuosia.

 

-Sopii loistavasti kaikille stressistä kärsiville ja etenkin chia-siemenien ystäville, sillä näistä tulsin siemenistä saa samanlaista vatsaystävällistä geeliä. Tekstuuriltaan valmis geeli (vesi+1rkl siemeniä) muistuttaa lähinnä ”sammakonkutua”, jolla on huikeita terveysvaikutuksia!

-Tulsi toimii adaptogeeninä eli se sopeuttaa elimistöä erilaisissa stressitilanteissa, olipa kyseessä ympäristöstä kohdistuva stressi, emotionaalinen, psyykkinen tai henkinen stressi. Loistava kuidun lähde ja vaikutuksiltaan myös puhdistava.

 -Tulsin siemenistä saa tehtyä myös hyvän makean herkun sekoittamalla geeliytyneiden siementen joukkoon hiukan esim. kookospalmunektaria.

 

moringaMoringa-jauhe (Big Tree Farms), joka on myöskin Suomen markkinoilla uusi tuttavuus..

-Kaikille niille joille viherjauheiden ja erityisesti levien terveellinen maku on vaan makunystyröille liikaa!

Moringan maku on pehmeä ja mieto verrattuna yleisimpiin ”vihermömmöihin”. Se on jopa niin mieto, että se menee mukavasti myös marjapirtelöiden tai normaalin ruoan joukossa. Yllätyin niin positiivisesti moringasta, että se hyppäsi heti suosituimmaksi ainesosaksi aamupirtelöissäni… ja on osoittautunut tehokkaaksi energian tuojaksi pimeneviin syysaamuihin!

-Ja vaikka maku on mieto niin potkua tästä kasvista kyllä löytyy!

Moringan on maalailtu olevan maan päällä kasvavista vihreistä kasveista se kaikkein ravintorikkain. Se sisältää mm. 18 aminohappoa, vajaa 30% proteiinia (29g/100g).

Moringassa on kalsiumia enemmän kuin maidossa, rautaa enemmän kuin pinaatissa, kaliumia enemmän kuin banaanissa, A-vitamiinia enemmän kuin porkkanassa ja C-vitamiinia enemmän kuin appelsiinissa.

Moringan lehtiä on käytetty terapeuttisesti mm. verenpaineen hoitoon, vatsakipuun ja ripuliin, päänsärkyyn ja silmäsairauksiin.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.