Helppo ja värikäs kalkkuna-kasvisvuoka

Kalkkuna-kasvisvuoka on helppo ruoka, joka on mukava valmistaa yhdessä perheen kanssa. Sillä aikaa kun ruoka kypsyy uunissa voi tehdä muita kotiaskareita tai käydä vaikkapa ulkona kunnon happihyppelyllä.

 

Ainekset (4 annosta):

4 isoa ja kypsää tomaattia

2 punasipuliaHit n run

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

6 nahatonta kanankoipea/ 6 kalkkunafilettä

4 valkosipulinkynttä

1/2 puska tuoretta timjamia

1tl savustettua paprikajauhetta

2rkl oliiviöljyä

2rkl balsamicoa

 

Valmistus:

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinaperilla. Voit käyttää myös uunivuokaa ruoan valmistamisessa.

Pilko tomaatit kuutioiksi, kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Poista paprikoista siemenet ja pilko paloiksi. Lisää kaikki pellille leikattujen kalkkunanpalojen kanssa.

Kuori valkosipulinkynnet, murskaa ne ja ripottele pellille.

Lisää öljy, balsamico, paprikajauhe, timjami ja kunnon hyppysellinen suolaa.

Sekoita kaikki hyvin keskenään pellillä ja lopuksi tasoita kasvikset pellille ja tarkista ettei kalkkunanpalat ole kasvisten peitossa.

Anna kypsyä uunissa n. 1h verran. Kääntele kalkkunanpaloja ja kasviksia pellillä muutaman kerran niiden kypsymisen aikana.

Tarjoile tuoresalaatin tai/ja täysjyväriisin kera.

 

Kick-start a healthier 2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.