Halloween: pääkallokeksit

Kuorrute tehdään usein tomusokerista.. jos haluat välttää
valkoisen sokerin tuomia hiilareita ja kaloreita ruokavaliossa,
voit korvata tavallisen tomusokerin esim. Sukrin-tomusokerilla, 
jossa on 0kcal ja imeytyviä hiilareita 0!

Pääkallokeksit
                             gluteenittomat keksit

Ainekset (n.15kpl):

100g voita
100g kookossokeria
1 munankeltuainen
225g gluteenitonta leivontajauhoa

1.Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan munankeltuainen ja lisää jauhot. Sekoita hyvin.
2.Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja leikkaa pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Laita pikkuleivät leivinpaperilla päällystetylle pellille.
3. Paista 200 asteessa n.10 minuuttia tai vähemmän kunhan keksit ovat kullankeltaisia. Varo polttamasta keksejä!
4. Anna jäähtyä kunnolla, sillä gluteenittomasta jauhosta tehdyt keksit ovat hyvin herkkiä murenemaan.

Kuorrute:                                                       IMG_1350 (2)
250g tomusokeria
1 munanvalkuainen
sitruunanmehua

1.Laita ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa sitruunanmehua, jos tahna on liian paksua ja hankalaa käsitellä.
2. Laita jokaisen keksin päälle pieni määrä kuorrutetta ja levitä kuorrute kuumalla veitsellä keksin pintaan mahdollisimman tasaiseksi. (pidin veistä lasissa, jonka täytin kuumalla vedellä)
3. Anna kuivua hyvin.

Musta kuorrute: Tee pieni määrä kuorrutetta, johon lisäät muutaman tipan mustaa elintarvikeväriä Dr.Oetker (En löytänyt vielä luontaisempaa muotoa tähän tarpeeseen, mutta mustekalan muste olisi hyvä, jos sitä löytäisi sellaisenaan myytävänä). Pääkallonkuvat ja muut kuviot piirsin mustalla kuorrutteella hammastikulla.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.