Halloween: Marenkihaamut

Tavallisen valkoisen sokerin korvikkeena käy hyvin kaloriton Sukrin
tai Karppisokeri, joissa imeytyviä hiilareita 0 ja kaloreita 0.

 

Marenkihaamut
                                    IMG_1362 (2)

(1 pellillinen= n.25 kpl)

3 valkuaista
6rkl sokeria
1tl vaniljasokeria/bourbon vaniljaa
ripaus lakritsijauhetta

1. Tarkista että kulho sekä sähkövatkaimen terät ovat puhtaat ja kuivat
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset
3. Vatkaa kulhossa valkuaiset sekä sokerit valkeaksi, tiiviiksi vaahdoksi
4. Valmis vaahto pysyy kipossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin
5. Pursota tai nosta lusikalla suupalan kokoisia nökäreitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
6. Paista 100 asteessa 1-2 tuntia ja sen jälkeen 50 asteessa n. 6h.
7. Pursota marenkinökäreisiin silmiä mustalla/ruskealla koristelugeelillä/kuorrutteella.

IMG_1360 (2)

Vinkki! Jätä lakritsijauhe kokonaan pois, jos haluat täysin valkoisia marenkeja. Lakritsijauhe värjää massaa hiukan ruskehtavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.