Halloween: Hämähäkkikakku

Hämähäkkikakku

Ainekset (12 annosta)

kakkupohja
Pohja:
100g voita
250g digestive-keksejä
75g tummaa suklaata

Täyte:
225g tummaa suklaata
250g mascarponejuustoa
2 kananmunan keltuaista ja valkuaista eroteltuna
3rkl contreau
3dl kuohukermaa
4rkl sokeria

Koristeeksi:
jättihämähäkki marsipaanista  kakkutarvikkeet
kuohukermaa

Valmistus:
1.Murskaa keksit muovipussissa esim. kaulinta apuna käyttäen. Sulata suklaa ja voi varovasti keskenään vesihauteessa miedolla lämmöllä. Sekoita keksimurska seokseen. Sekoita hyvin. Voitele irtopohjavuoan pohja sekä reunat hyvin voilla. Vuoraa seoksella irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohja ja reunat. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

2.Täyte: sulata tumma suklaa varovasti vesihauteessa, nosta liedeltä ja sekoita joukkoon mascarpone, keltuaiset ja contreau. Vaahdota kerma ja hämmennä varoen suklaaseokseen.

3.Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Varmista että kulho on puhdas ja kuiva. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Hämmenä kahdessa erässä varoen suklaaseokseen.

4.Lusikoi seos vuokaan keksipohjan päälle ja nosta vähintään 2 tunniksi jääkaappiin. Siirrä varovasti kakkulautaselle.

hämähäkkikakku

Koristelu: Vaahdota kerma ja levitä tasaiseksi pinnaksi kakun päälle sekä sivuille. Nosta varovasti marsipaanihämähäkki kakun päälle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.