Halloween: Hämähäkkikakku
Hämähäkkikakku
Ainekset (12 annosta)
Pohja:
100g voita
250g digestive-keksejä
75g tummaa suklaata
Täyte:
225g tummaa suklaata
250g mascarponejuustoa
2 kananmunan keltuaista ja valkuaista eroteltuna
3rkl contreau
3dl kuohukermaa
4rkl sokeria
Koristeeksi:
jättihämähäkki marsipaanista
kuohukermaa
Valmistus:
1.Murskaa keksit muovipussissa esim. kaulinta apuna käyttäen. Sulata suklaa ja voi varovasti keskenään vesihauteessa miedolla lämmöllä. Sekoita keksimurska seokseen. Sekoita hyvin. Voitele irtopohjavuoan pohja sekä reunat hyvin voilla. Vuoraa seoksella irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohja ja reunat. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
2.Täyte: sulata tumma suklaa varovasti vesihauteessa, nosta liedeltä ja sekoita joukkoon mascarpone, keltuaiset ja contreau. Vaahdota kerma ja hämmennä varoen suklaaseokseen.
3.Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Varmista että kulho on puhdas ja kuiva. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Hämmenä kahdessa erässä varoen suklaaseokseen.
4.Lusikoi seos vuokaan keksipohjan päälle ja nosta vähintään 2 tunniksi jääkaappiin. Siirrä varovasti kakkulautaselle.
Koristelu: Vaahdota kerma ja levitä tasaiseksi pinnaksi kakun päälle sekä sivuille. Nosta varovasti marsipaanihämähäkki kakun päälle.