Gluteeniton vuokaleipä

GLUTEENITON VUOKALEIPÄ:

2 1/2dl vettä tai maitoa                                          kerrosleipä

15g hiivaa

1/2tl suolaa

2rkl öljyä

1rkl hunajaa

5 1/2dl gluteenitonta leivontajauhoa

Leivän päälle:

1dl gluteenittomia kauraleseitä

1rkl voita

Ohjeet: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen/maitoon. Lisää suola, öljy ja hunaja. Alusta jauhot. Laita taikina voideltuun vuokaan. Anna kohota. Voitele pinta voilla ja ripottele päälle kauraleseet. Paista uunissa 175 asteessa n.35min.

 

TÄYTTEET :

n.1dl raastettua kermajuustoa     täytteet (2)

1rkl majoneesia

1rkl sitruunan mehua

1tl tuoretta tilliä

1/4-1/2tl suolaa

1/8tl mustapippuria

vajaa 2dl pieneksi leikattua graavilohta

1/2dl raastettua porkkanaa

1/2dl silputtua selleriä

Ohjeet: Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voit korvata lohen naudan paistileikkeleellä. Silloin tillin sijaan persilja sopii loistavasti mausteena.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.