Gluteeniton runebergintorttu
Gluteeniton runebergintorttu
Nämä versiot ovat täyttä tavaraa!
Torttuosa:
2 dl manteleita
1½ – 2 dl kuivattuja taateleita
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/3 tl inkivääriä
(ripaus neilikkaa)
vähän luomusitruunan kuorta raastettuna
½ sitruunan mehu
ripaus hyvälaatuista suolaa
Kuorrute (cashew-kerma)
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
ripaus vaniljaa
1tl hunajaa
vettä vain sen verran että kuorrutteen saa tehtyä tasaiseksi tehosekoittimessa.
Hillo:
Luomu vadelmahilloa
Valmistus:
Sekoita torttuosan ainekset monitoimikoneessa tai blenderissä taikinaksi. Tee massasta torttuja käsin muovailemalla. Tortut maustuvat lisää, jos saavat olla muutaman tunnin tai yön yli. Levitä kuorrute sekä hillo tortuille vasta juuri ennen tarjoilua.