FOOD REVOLUTION

Kokki Jamie Oliver on Food Revolutionin perustaja ja liikkeellepaneva voima. Hän inspiroi miljoonia ihmisiä ympäri maailman. The Food Revolution on aate, joka yhdistää kaikki ruoasta innostuneet ihmiset yhteen jakamaan tietoa ja herättelemään uinuvia ruoanlaittotaitoja uudelleen eloon.

Me uskomme keittiötaitojen olevan yksi tärkeimmistä asioista, joita voit ikinä oppia. Jokaisen lapsen olisi hyvä tietää ja oppia ruoasta, mistä se tulee ja miten ruoka-aineet vaikuttavat kehoon. Jokaisen nuoren ja aikuisen tulisi saada mahdollisuus opiskella unohdettuja, mutta tärkeitä keittiötaitoja joko kotona, koulussa, työpaikalla tai yhteisöissä. Haluamme inspiroida muutosta ruokailutottumuksiin ja edistää työtä paremman ruoan ja ruokaan liittyvän opetuksen puolesta. Food Revolutionin tarkoitus on myös yhdistää ihmisiä, kouluja, ravintoloita, yrityksiä ja yhteisöjä.

Food Revolution Day on maailmanlaajuinen tapahtumapäivä, jonka aikana juhlitaan hyvää, aitoa ja puhdasta ruokaa ja tietenkin kokataan yhdessä. Se on mahdollisuus kaikille kokoontua yhteen kodeissa, kouluissa, työpaikoilla ja yhteisöissä tekemään ruokaa ja jakamaan keittiötaitoja, ruokatietoisuutta ja omia ajatuksia sekä kokemuksia. Food Revolution Day pyrkii nostamaan tietoisuutta siitä, miten tärkeää hyvä ruoka on. Food Revolution Day 2015 saavutti 8000 koulua. Tapahtumia oli yli 101 maassa.

Food Revolution Ambassadors, eli lähettiläät edistävät Food Revolutionia etenkin juuri niissä paikoissa, missä sitä tarvitaan kaikkein eniten. Lähettiläät auttavat yksilöitä, kouluja, yrityksiä ja järjestöjä saamaan kollektiivisen äänen paremman ruoan puolesta selkeämmin kuuluviin.  Jamien hyväntekeväisyysjärjestöt antavat lähettiläile foorumin jakaa tietoisuuttaan paikallisen yhteisön kanssa, joka avaa mahdollisuuksia vielä isommille massoille oppia hyvästä ruoasta. Lähettiläitä on ympäri maailman, Argentiinasta Italiaan ja Keniasta Saudi-Arabiaan ja heitä on yli 2000, 120 eri maassa.

Jamie Oliverin maailmanlaajuisesti toimivat hyväntekeväisyyssäätiöt ja -järjestöt sijaitsevat Isossa-Britanniassa (Jamie Oliver Food Foundation, UK) ja Yhdysvalloissa (Jamie Oliver Food Foundation, USA), toimien yhdessä Australiassa sijaitsevan The Good Foundationin kanssa.

Food Revolutionin tavoitteet ovat seuraavat:
– Jos ruokaopetus poistetaan kouluista me kampanjoimme saadaksemme sen takaisin.
– Jos kouluruoka on laadullisesti ja ravintoarvollisesti heikkoa, vaadimme tiukempia laatuvaatimuksia.
– Jos ruokatuottajat myyvät meille sokerikuorrutettuja iskulauseita ja mainoksia, me tulemme paljastamaan totuuden.
– Jos maiden hallitukset tai organisaatiot eivät puutu asioihin, me asetamme heidät vastuuseen.
– Ja kun näemme/kuulemme uskomattomia ja inspiroivia esimerkkejä siitä, mitä on mahdollista tehdä hyvän, ravintorikkaan ja nautinnollisen ruoan puolesta, me saatamme sen kaikkien kuuluville!

 

Lisää tietoa:

Food Revolution Helsinki: www.facebook.fi/foodrevolutionhelsinki

The Jamie Oliver Food Foundation (USA) www.jamieoliverfoodfoundation.org

The Jamie Oliver Food Foundation (UK) www.jamieoliverfoodfoundation.org.uk/

The Good Foundation (AUS) www.thegoodfoundation.com.au

foodrevolution2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.