Food Revolution Helsinki-elokuun haasteet

Elokuun haasteena meillä oli jakaa reseptejä picnic-tyyppiseen ulkoruokailuun.

Tässä on elokuun kootut herkut!

kerrosleipäGLUTEENITON VUOKALEIPÄ:

2 1/2dl vettä tai maitoa

15g hiivaa

1/2tl suolaa

2rkl öljyä

1rkl hunajaa

5 1/2dl gluteenitonta leivontajauhoa

Leivän päälle:

1dl gluteenittomia kauraleseitä

1rkl voita

Ohjeet: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen/maitoon. Lisää suola, öljy ja hunaja. Alusta jauhot. Laita taikina voideltuun vuokaan. Anna kohota. Voitele pinta voilla ja ripottele päälle kauraleseet. Paista uunissa 175 asteessa n.35min.

 

täytteet (2)TÄYTTEET:

n.1dl raastettua kermajuustoa

1rkl majoneesia

1rkl sitruunan mehua

1tl tuoretta tilliä

1/4-1/2tl suolaa

1/8tl mustapippuria

vajaa 2dl pieneksi leikattua graavilohta

1/2dl raastettua porkkanaa

1/2dl silputtua selleriä

Ohjeet: Sekoita ainekset keskenään. Voit myös korvata lohen naudan paistileikkeleellä. Silloin tillin sijaan persilja sopii loistavasti mausteena.

 

Täytteiden lisukkeiksi salaatin lehdet ja tomaatin siivut toimivat ihanan pirteinä lisinä 🙂

 

lapsille (2) Lasten makuun tein piparkakkumuotilla vähän mielenkiintoisempia yksilöitä.. ja tämä leipä mikä kuvassa näkyy on ihan mieletön löytö!!!!

Ainesosina: idätetty speltti.(eikä MITÄÄN muuta!!!!) Valitettavasti tätä leipää en ole muualla nähnyt myytävänä kuin Espoon Ison-Omenan Punnitse ja Säästä -liikkeessä. Ennen sitä sai netin kautta, mutta nyt onneksi sitä löytyy edes yhdestä kaupasta!!!

idätetty 2.0 (2)

kolmio 2.0 (2)

 

 

 

 

Nämä leivät toimivat hyvin myös aamupalana kunnon marjasmoothien kera <3

 

GRILLATAAN!!!!! Kalkkunan ja kasvinyyttien lisäksi grillaan usein juuston ystävänä luomu halloumia. Ja kypsytetyn ruoan kanssa on tietenkin pakko saada lisukkeeksi ripaus raakaruokaa eli tuoresalaattia.

YRTTI-VALKOSIPULI KALKKUNA

kalkkuna 3.0 (2)4 kalkkunan fileepihviä

1/2dl oliiviöljyä

1/2 sitruuna, mehu sekä raastettu kuori

1rkl persiljaa

1rkl timjamia

1/2tl rosmariinia

mustapippuria

8 valkosipulia viipaloituna

Ohjeet: Sekoita ainekset kalkkuna pihvien kanssa ja anna marinoitua 1h-1vrk ennen grillissä paistamista.

käärö 2.0 (2) KASVISNYYTIT (4 annosta):

1 kesäkurpitsa

2 punaista paprikaa

2 sipulia

4-8 valkosipulia

ruohosipuli tuorejuustoa

oliiviöljyä, mustapippuria, suolaa ja muutama oksa tuoretta timjamia jokaiseen nyyttiin.

Ohjeet: Paloittele kesäkurpitsa, paprika sekä sipulit. Leikkaa foliosta neljä isoa palaa (laitoin jokaista nyyttiä kohden kaksi foliota ristikkäin, jotta kypsytettyjen kasvisten mehut eivät tule ulos nyyteistä). Laita kasvislohkoja nyyttien sisään. Ripottele päälle tilkka öljyä, mausteet sekä pieni pala tuorejuustoa. Timjamia päälle ja sulje nyytit. Grillaa n.20min.

MISSÄ HERKUT??? Tässä tulee piirakkaohje, joka on aivan mielettömän hyvä! Kokeilin tätä aikaisemmin niin, että käytin piirakkaohjeessa raparperia ja nyt syksyn tullen vaihdoin raparperit omeniin. Molemmat versiot toimivat todella hyvin!

omppupiirakka 2.0OMENAPIIRAKKA:

8dl vehnäjauhoja

3dl intiaanisokeria

2tl leivinjauhetta

2dl soodaa

2tl vaniljasokeria

250g voita

Pohjataikina: 2/3 muruseosta, 2dl kermaa, 1 kananmuna

Täyte: 1L omenia, 500g rahkaa, 2dl intiaanisokeria, 2 munaa, 3tl vaniljasokeria, runsaasti kanelia.

Pinnalle: 1/3 muruseosta

Ohje: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi. Jaa seos kahteen kulhoon. Pohjataikinaan tulee 2/3 osaa muruseoksesta. Lisää siihen kerma ja muna. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut omenan palat. Sekoita rahka, sokerit, kaneli ja munat. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa lisukkeeksi vaniljakastiketta tai jäätelöä. <3

 

https://www.facebook.com/foodrevolutionhelsinki

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.