Food Revolution Day 2016

Perjantaina 20.5.2016 teimme historiaa! Järjestimme yhteistyössä Suomen FOOD.REV54504_previewRavintoterapiayhdistys ry:n kanssa kansainvälisen Food Revolution Day -tapahtumapäivän ensimmäistä kertaa Suomessa! Kokki Jamie Oliverin perustama Food Revolution Day on kansainvälinen jokavuotinen tapahtumapäivä. Päivän tarkoituksena on nostattaa hyvän ja aidon ruoan tärkeyttä.

Suomessa neljä koulua oli Food Revolution Day -tapahtumapäivässä mukana. Helsingin Ruodolf Steiner -koulu, Vihdin Steinerkoulu, Martti Ahtisaaren koulu (Kuopio), Kirjala Skola (Parainen).

Eijaliisa ja aamupalaHelsingin Ruodolf Steiner -koululla päivä aloitettiin kertomalla aamupalasta ja kuinka tärkeää sen nauttiminen on koululaisille. Kahden 8. luokan oppilaista melkein kaikki olivat syöneet aamupalan wuhuu! 😀 Kävimme läpi hyviä aamupalavaihtoehtoja ja oppilaat saivat arvailla kuinka paljon tavallisista aamiaismuroista voi saada turhaa sokerisokeri myslia.

Eijaliisa Koivu Food Revolution Helsinki -tiimistä kertoi valkoisen sokerin haitoista ja miksi varsinkin sen liiallista käyttöä on hyvä välttää jo nuorenakin.

Eijaliisa ja sokeri

 

 

 

 

 

pojjaat ja käsimerkitPojjaatKoululaiset pääsivät kokkailemaan hedelmäistä tuoremysliä. Oppilaat saivat tehdä myslin omien mieltymystensä mukaan käyttämällä kaurahiutaleita, kuivattuja hedelmiä/marjoja, pähkinöitä, siemeniä, mausteita, tuoreita omenia ja maitoa. tsirppapoika

Luovuus pääsi kunnolla valloilleen ja saimme todistaa miten näppärästi omenasta leikellään joutsen 😀 😀 😀

tyttö ja myslitMyslit ja omenan leikkuu

 

 

 

Tuoremysli on helppo tehdä edellisenä iltana valmiiksi. Kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja lisätään maito tai jogurtti ja jätetään jääkaappiin tekeytymään yöksi. Aamulla mysli on valmista nautittavaksi, eikä lisättyä valkoista sokeria tule tästä ateriasta ollenkaan. Makeus tulee omenasta tai niistä kuivatuista marjoista/hedelmistä, joita on käyttänyt.

Mariel ja fairtradeSeuraavaksi oppilaat pääsivät kauppaan ihmettelemään luomu- ja Reilun kaupan tuotteita ja vertailemaan niiden hintoja tavallisiin tuotteisiin. Oppilaat saivat myös maistella erilaisia Ruohonjuuren ja Makrobioksen herkkuja, Goodion raakasuklaata, Miina Kedon valmistamaa marinoitua suomalaista Jalotofua ja carobista valmistettua Supertreats ”suklaata”.

Miina ja carob suklaa

Goodio, raw ja mulberrytahnat ja leivät

 

 

 

tyttöset

Kouluille jaettiin lopuksi diplomit päivään osallistumisesta.

Mariel ja sertifikaatti Lena Lietepohja 2

Ruotsinkielinen ryhmärämä2Kiitos ihan huikeasta päivästä kaikille kouluille! Ja yhteistyökumppaneille:

Ruohonjuuri, Makrobios, Suomen Ravintoterapiayhdistys ryGoodio, Jalotofu ja Supertreats 😀

 

Katso täältä lisää kuvia päivästä: www.facebook.com/foodrevolutionhelsinki

Artikkelit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.