Fiilikset kahvifestareilta (Helsinki Coffee Festival).

Huhtikuussa Kaapelitehtaalla järjestettiin pirskahtelevat kahvifestarit ja olen todella positiivisesti IMG_4831yllättynyt tarjonnasta ja kaikesta siitä informaatiosta, mitä käynnilläni sain kerättyä. Kaapelitehtaalla hyvän musiikin tahdissa sai käydä maistelemassa eri kahveja ja kahvipärinöissä tuli opittua asiantuntijoilta paljon siitä, mistä asioista koostuu hyvä kahvi ja miten kahvi tulisi valmistaa oikein. Pauligin osastolla sai jopa virtuaalimatkailla kahvihetkelle mm. New Yorkkiin ja Pariisiin!

Olen mietiskellyt omassa IMG_4826elämässäni suhdettani kahviin ja kahvin kulutukseen. Entistä enemmän tulen siihen päätökseen, ettei se haittaa vaikka nauttisin kahvia, mutta määrä, laatu, tilanne ja tunnetila vaikuttavat vahvasti siihen onko kahvista elimistölle haittaa vai onko kupillinen kahvia itseasiassa stressiä laskeva suuri makunautinto, joka antaa kivan potkun arkeen, jotta aivot toimivat tehokkaasti ja arki sujuu letkeällä flow:lla.

Me suomalaiset olemme kahvinkulutuksen kärkimaita, mutta onko kahvinjuonnista tullut vuosien varrella turhaa kittaamista? Olemmeko me laatutietoisia vai ostammeko halvinta kahvia mitä kaupasta löytyy? Haemmeko kahvista vain nopeaa energiaboostia vai nautimmeko joka siemauksella kahvin aromeista? Voisiko vähemmän laadukkaampaa kahvia olla aisteille ja teholtaan sittenkin hiukan enemmän?

IMG_4821 Uudet tuulet puhaltavat ja kahvista on tullut kuin viini. Kahvin laatua aletaan arvostamaan yhä enemmän ja kahvifestareilla maistellessa helposti huomasi suuret makuerot eri kahvien välillä. Nyt ymmärretään enemmän, miten tietty kahvi sopii juuri tietyn ruoan kanssa tuoden molempien maut paremmin esille samalla tavalla kuin oikean viinin ostaminen tietyn ruoan kanssa. Kahvin kanssa -kirja sisältää valmiiksi kahvisuositukset kaikkien kirjan reseptien kanssa.

 

IMG_4932

Sain Pauligin osastolta myös hyvän vinkin reseptistä. Heidän suosittelema kahvi ja limepiiras toimii hyvin yhdessä:

http://www.paulig.fi/makuparit/key-lime-pie-eli-limepiiras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.